کد قالب کانون انواع هنرهای تجسمی

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 3276
بازدید دیروز : 176
بازدید هفته : 3276
بازدید ماه : 3504
بازدید کل : 156160
تعداد مطالب : 2271
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : شنبه 19 فروردين 1402

انواع هنرهای تجسمی و زیرشاخه‎‌های آن

انواع هنرهای تجسمی:

۱.هنر تصویری یا نمایشی

هنر نمایشی درواقع به هر اثر هنری اشاره دارد که موضوعاتی را که به راحتی قابل تشخیص یا شناسایی هستند به تصویر بکشد. هنر نمایشی یا فیگوراتیو پذیرفته شده‌ترین هنر است که توسط عمده مردم شناخته شده است. این گروه همچنین دارای بزرگترین مجموعه هنری موجود است زیرا دو نوع دیگر ،یعنی انتزاعی و غیر عینی ، سبک‌های نسبتاً جدیدتری هستند.

بیشتر هنرهای قدیمی و کلاسیک در دسته هنرهای نمایشی قرار می‌گیرند. با وجود به تصویر کشیدن اشیاء واقع ، هنر نمایشی همیشه بیش از حد واقعی نیست و لازم نیست سوژه را دقیقاً مانند عکس نشان دهد. هنرمندان برجسته این هنر عبارتند از لئوناردو داوینچی ، وینسنت ون گو ، میکل آنژ ، ادوارد هاپر و فریدا کالو.

 

۲.هنر انتزاعی

هنر انتزاعی از واقعیت الهام می‌گیرد ، اما آن‌ها را به گونه‌ای ارائه می‌دهد که با نگاه ما به موضوعات مشابه در واقعیت روزمره متفاوت است. علی‌رغم افزایش سریع محبوبیت، انتزاع تنها حدود ۲۰۰ سال قدمت دارد و هنوز یک سبک هنری اشتباه است. نمونه‌هایی از هنرمندان انتزاعی عبارتند از ژرژ براک ، مارک روتکو ، هنری متیس و جاسپر جان.

انواع هنرهای تجسمی و زیرشاخه‎‌های آن

۳.هنر ذهنی یا غیر عینی

هنر غیر عینی چیزی از واقعیت نمی‌گیرد. ممکن است با انتزاع اشتباه گرفته شود اما متفاوت است زیرا در آن هیچ پایه‌ای در واقعیت وجود ندارد. در عوض، هنر غیر عینی از عناصر، مواد و اصول هنر به گونه ای استفاده میکند که اثر تحریک کننده بصری ایجاد می‍‌کند. از جمله هنرمندان غیر عینی می توان به جکسون پولاک، واسیلی کاندینسکی ، پیت موندریان و سونیا دلونای اشاره کرد.

زیرشاخه‌های هنرهای تجسمی

همانطور که گفته شد اشکال هنری بی‌شماری وجود دارد اما در مورد هنرهای تجسمی به طور کلی ۳ نوع طبقه‌بندی وجود دارد: هنرهای تزئینی یا دکوراتیو ، هنرهای تجاری و هنرهای زیبا.

خواه اثر هنری دو بعدی یا سه بعدی باشد ، همیشه جزو یکی از این سه نوع اصلی قرار می گیرد. بیشتر هنرهای قدیمی و کلاسیک در دسته هنرهای تجسمی قرار می گیرند.

۱.هنرهای تزئینی یا دکوراتیو

هنرهای تزئینی اغلب به عنوان اشکال هنری نادیده گرفته می‌شوند درحالی‌که هم کاربردی هستند و هم زیبا به نظر می‌رسند. این هنر ممکن است به جای "صنایع دستی" استفاده شوند. طراحی و ساخت هر دو زیبا و کاربردی هستند.

هنرهای دکوراتیو شامل اشیاء ساخته شده برای فضای داخلی ساختمان‌ها و طراحی داخلی است، اما معمولاً هنر معماری را شامل نمی‌شود.

انواع هنرهای تجسمی و زیرشاخه‎‌های آن

هنرهای تزئینی می توانند شامل اقلام روزمره نیز باشند اما نه نسخه‌های انبوه این اقلام. یک شیء معمولاً باید توسط یک هنرمند متخصص به صورت دست ساز ساخته شده باشد تا بتوان آن را به عنوان هنر تزئینی قلمداد کرد.

وسایل معمول هنر تزئینی شامل سرامیک‌ها، ظروف شیشه ای، کارهای چوب ، منسوجات ، مینا کاری و فلزکاری است. هر یک از این حوزه‌ها می تواند شامل چندین زیر شاخه نیز باشد. به عنوان مثال ، حوزه نساجی شامل همه چیز از طراحی مد گرفته تا سبد دوزی ، گلدوزی و غیره است.

غالبا هنرهای تزئینی را می‌توان در فرهنگ‌های سراسر جهان یافت. برخی از مشهورترین هنرمندان تزئینی عبارتند از طراح پارچه ویلیام موریس ، جواهرات و سرامیک ساز پیتر کارل فابرژ (خالق تخم مرغ فابرژه)؛ در ایران نیز هنرمندان متفاوتی در سراسر ایران شناخته می‌شوند از جمله استاد حسن خان فرامرزی،  استاد شکرالله صنیع زاده، غلامعلی فیض اللهی نام برد که از اساتید برجسته هنر میناکاری هستند. هنرمندان تزئینی اغلب در مقایسه با همتایان خود در نقاشی یا مجسمه سازی ناشناخته هستند در حالی که کار و زحمات آن‌ها به همان اندازه در بیان تاریخ و داستان فرهنگ‌های گذشته و حال اهمیت به سزایی دارد.

۲.هنرهای تجاری

هنرهای تجاری مانند هنرهای تزئینی می‌توانند هم کاربردی و هم زیبا باشند. هنر تجاری هنر خلاقانه است که برای اهداف تجاری مانند تبلیغات ایجاد می‌شود. این هنر برای ترویج فروش و ایجاد علاقه به خدمات، محصولات و ایده ها استفاده می‌شود. شرکت‌های تجاری، از هنرمندان می‌خواهند که هنری خاص را برای ارائه خلاقانه محصولات به مخاطبان ارائه دهند.

انواع هنرهای تجسمی و زیرشاخه‎‌های آن

هنرهای تجاری شامل طراحی گرافیک، عکاسی، تصویرسازی، انیمیشن، چاپ، تلویزیون، طراحی مد، جلوه های بصری، طراحی صنعتی و موشن گرافیک می‌باشند. این نوع هنر معمولاً در رسانه‌هایی مانند مجلات، وب‌سایت‌ها، برنامه‌ها، تلویزیون، نمایشگرهای فروشگاه و بسته‌بندی محصولات دیده می‌شود.

هنر تجاری را می‌توانید هرروز در اطراف خود مشاهده نمایید. هنرمندان تجاری اغلب خالق تمام تصاویری هستند که هر روز می‌بینیم ،از لوگوها ، بیلبوردها ، تبلیغات تلویزیونی و موارد دیگر. این هنری است که به صورت انبوه گسترش می‌یابد و هدف اصلی آن جذب مخاطبان گسترده است.

شاید هنر تجاری به نظر جدید برسد چراکه اغلب در قالب‌های جدید رسانه‌ مانند تلویزیون، فضای مجازی و بیلبوردهای تبلیغاتی دیده شود، اما در حقیقت قرن هاست که این هنر برای تبلیغات محصولات استفاده می‌شود. این شکل هنری نه تنها توسط شرکت‌های تجاری و مشاغل بلکه به عنوان نوعی ارتباط برای دولت‌ها و ارتش نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پوسترهای مشهور برای استخدام در جنگ ، تبلیغات دولتی و حتی پروژه‌های عمومی همگی توسط هنرمندان تجاری طراحی شده‌اند.

هنرمندان تجاری یا استخدام می شوند یا به صورت پروژه‌ای به تولید آثار هنری می‌پردازند. بر خلاف هنرمندان هنرهای زیبا، هنرمندان تجاری معمولاً اهداف شغلی را دنبال می‌کنند هرچند هنوز می‌توانند آزادی عمل در خلاقیت در ایجاد هنر را دنبال کنند.

برخی از هنرمندان فعالیت خود را در هنر تجاری آغاز کرده‌اند و سپس به هنرهای زیبا روی آورده‌اند، یا برعکس. این هنرمندان اغلب مسئول محو کردن مرز بین هنرهای مختلف و به چالش کشیدن مفاهیم انحصاری مربوط به هر هنری هستند که اغلب با هنرهای زیبا همراه است. اندی وارهول  (Andy Warhol) قبل از اینکه به هنرمندی مشهور تبدیل شود ، هنری را برای مارک هایی مانند سوپ کمپبل خلق کرد

هنرمندان معاصر مانند تاکاشی موراکامی مرزهای بین هنر را تغییر داد. موراکامی هم هنرهای زیبا و هم هنرهای تجاری تولید انبوه را به نمایش می گذارد و خلق می کند و  اغلب با مارک هایی مانند لویی ویتون و خوانندگانی مانند کانیه وست و بیلی ایلیش همکاری می‌کند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: هنر تجسمی
برچسب‌ها: هنرشناسی