برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
هنر تذهیب مکتبهای مختلفی دارد که بر اساس دورههای تاریخی تقسیمبندی میشوند. در واقع سبک و شیوه طراحی آثار مذهبان دورههای مختلف تاریخی، سبب تغییر در آثار هنری آنها شده است. هرکدام از مکتبهای تذهیب را به نام سلسله تاریخی زمان آن نامگذاری کردهاند و هرکدام از این مکتبها نیز زیرشاخههای متنوعی دارند.
مکتب های تذهیب بیانگر روحیات و ویژگیهای حکومتها و هنرمندان در دورههای تاریخی هستند. برای نمونه میتوان از آثار هنری قرن چهارم هجری قمری با ویژگی سادگی یاد کرد یا آثار مربوط به قرنهای پنجم و ششم هجری قمری انسجام بیشتری دارند. در سدههای هفت و هشت هجری قمری تجمل و شکوه بیشتری در آثار هنری مذهبان به چشم میخورد و این هنر در دو سده پس از آن، یعنی سدههای ۹ و ۱۰ هجری قمری رو بهسادگی و ظرافت و در عین حال شکوه بیشتر رفته است.
تشخیص مکتبهای مختلف تذهیب و همین طور شاخههای زیرمجموعه آنها از روی تفاوت در طراحیها، رنگها، شکل نقشهها و چیدمان خطوط صورت میگیرد. بهطور مثال، در شاخه بخارا در مکتب سلجوقی استفاده از رنگهای تیره و پررنگ متداول بوده است. مکتب های تذهیب به شرح زیر هستند.
شاخههای مختلف تذهیب در صنعت چاپ و بستهبندی نیز کاربرد بالایی دارند. کارت پستالها و انواع لوح تقدیر نمونههایی از کاربرد تذهیب در صنعت چاپ هستند. در بازار نیز مغازههای مختلفی از تولیدات آثار مذهبان فعالیت میکنند. امروزه در هنرستانهای فنی و حرفهای و مدارس کار و دانش، رشتههای تحصیلی برای آموزش شاخههای مختلف تذهیب وجود دارند. دانشآموزان بسیاری با تحصیل در این رشتهها در بخشهای مختلف بازار مشغول به کار میشوند.
تذهیب کلمهای عربی از ریشه «ذهب» (به معنی طلا) است که معنی زراندود کردن یا طلاکاری میدهد. این هنر را بهعنوان شاخهای از هنر نگارگری میشناسند و طراحی، رنگآمیزی و طلاکاری پایههای اصلی خلق آن به شمار میروند. به هنرمندانی که در این رشته فعالیت میکنند «مذهّب» میگویند. به مرور زمان و در طول تاریخ تغییرات بسیاری در ساختار آثار هنرمندان تذهیب به وجود آمده است؛ اما همچنان استفاده از خطوط زرین با طراحی خطوط سیاه از مهمترین مشخصههای این هنر است.
تذهیب از معروفترین رشتههای هنری در ایران است که در طول سالیان طولانی برای تزیین بناها، کتابها، آثار هنری و ظروف مختلف از آن استفاده کردهاند. ظرافت این هنر سبب محبوبیت آن در عرصههای مختلف صنعتی مانند چاپ و بستهبندی نیز شده است. برخی هنرمندان، تذهیب را زیرمجموعهای از نگارگری ایرانی میدانند؛ اما ویژگیهای منحصربهفرد این هنر، آن را در طول زمان به رشتهای مستقل تبدیل کرده است.
ایران در طول تاریخ پر فرازونشیب خود، هنرمندان بزرگی به جهان عرضه کرده است. بسیاری از آثار هنری و صنایع دستی ایران میراث این هنرمندان هستند. چنانچه به آشنایی با هنرهای اصیل ایرانی علاقه دارید، در این مقاله با ما همراه شوید. در ادامه ما به معرفی هنر تذهیب، کاربردها و مکتبهای آن و تفاوت تذهیب و نگارگری میپردازیم.
هنر دیدگانی (Optical Art یا Op Art) به نوعی نقاشی یا اشکال دیگر هنر گفته میشود که با خطای دید سر و کار دارند و یا از آن استفاده میکنند. هنر دیدگانی، یک جنبش هنری بود که در سالهای دههٔ شصت میلادی، از هنر پاپ (Pop Art) مشتق شد و به صورت مکتبی مستقل درآمد.
بسیاری از نمونههای مشهور هنر دیدگانی سیاه و سفید رسم شدهاند، به این دلیل برخی آن را آبستره میدانند. بینندهای که به آثار این سبک مینگرد، ممکن است حرکت، چشمک زدن، خاموش و روشن شدن، چرخش، لرزش یا جهش مشاهده کند.
عبارت انگلیسی Op Art اولین بار به سال ۱۹۶۴ در مجلهٔ تایمز آمده، اگر چه بسیاری آثاری که امروزه به عنوان Op Art دسته بندی میشوند، پیش از این تاریخ آفریده شدهاند.
در سالهای اخیر با گسترش و رشد گرافیک کامپیوتری انواع جدیدی از این آثار پدید آمد که نمونهٔ شاخص آنها، تصاویری بود که در سالهای دههٔ ۷۰ خورشیدی به نام تصاویر سه بعدی در جراید به چاپ میرسد
همه بارها با مفاهیمی همچون هنرهای زیبا، هنرهای کاربردی یا هنرهای تزیینی مواجه شدهایم و ممکن است این سوال برای ما پیش آمده باشد که معنی این مفاهیم چیست؟ این هنرها چیستند و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ معمولا در هنگام روبرو شدن با آثار هنری یا خرید آنها به این کلمات برخورد میکنیم. اما معنای دقیق این اصطلاحات چیست و به چه کار ما میآید. در این مقاله سعی میکنیم شما را با مفهوم هنرهای زیبا آشنا کنیم. بیشتر ما با هنرهای کاربردی مانند فرش و انواع صنایعدستی به دلیل کاربردهایی که در زندگی ما دارند آشنا هستیم و طرز مواجهه با آنها را میدانیم. اما شاید لازم باشد درباره نحوه شناخت و روبرو شدن با هنرهای زیبا مانند نقاشی و مجسمه نیز مطالبی را مرور کنیم. مقایسه هنرها و شناخت تفاوتهای آنها میتواند در درک آثار هنری به ما کمک کند.
هنرهای زیبا ، به شکل سنتی به آن دسته از هنرهایی گفته می شود که جنبه های زیبایی شناسانه آن ها بر جنبه های کاربردیشان غلبه کرده و آن ها را از هنرهای کاربردی متمایز می کند. هنرهای زیبا به لحاظ تاریخی شامل نقاشی ، مجسمه سازی ، معماری ، موسیقی ، شعر ، نمایش و رقص است ولی امروزه شاخه های دیگری مانند سینما ، عکاسی ، هنر مفهومی و چاپ نیز به آن افزوده شده است. هنر زیبا در درجه اول برای مقاصد زیباشناختی خلق شده است و بر اساس زیبایی مورد قضاوت قرار می گیرد. هر چند که این مرزکشی ها و تمایزها در دنیای مدرن کمی بی معنی شده اند. مفهوم هنرهای زیبا در قرن هجدهم ابداع شد. تا پیش از آن و در دوره رنسانس، هنر با جریان عادی زندگی ارتباطی تنگاتنگ و کاربردی داشت و در کنار صنعت ، بیشتر نوعی مهارت به حساب می آمد.
تعریف هنر کاربردی
عکسی از جشنواره هنرهای کاربردی در تاشکند
هنرهای کاربردی، استفاده از طراحی و تزئینات در ابژه های روزمره است تا آنها را از لحاظ بصری زیبا سازند. این اصطلاح اغلب در برابر هنرهای زیبا به کار برده می شود که هدف آن تولید اشیائی است که زیبا و نه لزوما کاربردی هستند. در بسیاری از مواقع، این دو شکل از هنر اغلب با یکدیگر ترکیب شده و همپوشانی دارند. هنرهایی مانند طراحی صنعتی ، طراحی داخلی ، طراحی مد ، گرافیک و هنرهای تزئینی را در بخش هنرهای کاربردی دسته بندی می کنند.
آیا می دانید مادر هنر های تجسمی چیست ? اصلا هنرهای تجسمی یعنی چه ؟ هنرهای تجسمی در مجموع به هنر هایی گفته می شود که با حس بینایی افراد در تعامل است. هنرهای تجسمی حوزه گسترده ای را در بر می گیرد که شامل : هنر هایی چون نقاشی، مجسمه سازی، خوشنویسی، عکاسی، گرافیک، طراحی، معماری، طراحی داخلی و صنعتی و… می شود. هنرهای تجسمی شامل چه هنر هایی است؟ معمولاً هنرهای تجسمی به موارد زیر تعبیر می گردد :
هنرهای زیبا یک سبک هنری است که در درجه اول برای ارضای حس زیبایی پسندی توسعه یافته است. این تعریف، هنرهای زیبا را بر هنرهای دکوراتیو و تجاری متمایز و برتری می بخشد، که در بعضی موارد نیز به صورت کاربردی به کار گرفته میشود. در این تعریف هنر امکان بیان و نمایش کامل تخیل یک هنرمند را فراهم میآورد ، بدون هیچ گونه ملاحظات تجاری یا کاربردی.
در حالی که هنرهای زیبا به صورت کلی میتواند شامل هفت نوع هنر باشد، هنرهای تجسمی زیبا به طور سنتی به سه هنر تجسمی محدود می شوند: نقاشی، مجسمهسازی و معماری. با این حال ، تفسیرهای وسیعتر از هنرهای تجسمی زیبا، شامل طراحی نیز می شود. نقاشیهای استادان به عنوان هنرهای زیبا در نظر گرفته میشوند.
هنر نمایشی درواقع به هر اثر هنری اشاره دارد که موضوعاتی را که به راحتی قابل تشخیص یا شناسایی هستند به تصویر بکشد. هنر نمایشی یا فیگوراتیو پذیرفته شدهترین هنر است که توسط عمده مردم شناخته شده است. این گروه همچنین دارای بزرگترین مجموعه هنری موجود است زیرا دو نوع دیگر ،یعنی انتزاعی و غیر عینی ، سبکهای نسبتاً جدیدتری هستند.
بیشتر هنرهای قدیمی و کلاسیک در دسته هنرهای نمایشی قرار میگیرند. با وجود به تصویر کشیدن اشیاء واقع ، هنر نمایشی همیشه بیش از حد واقعی نیست و لازم نیست سوژه را دقیقاً مانند عکس نشان دهد. هنرمندان برجسته این هنر عبارتند از لئوناردو داوینچی ، وینسنت ون گو ، میکل آنژ ، ادوارد هاپر و فریدا کالو.
آیا تابحال از خودتان پرسیدهاید که هنرهای تجسمی به چه چیزهایی گفته میشود و این نوع هنرها تا چه میزان گستردگی دارند؟ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به خوبی با این هنرها آشنا شوید.
هنرهای تجسمی انواع فرمهای هنری هستند که ما میتوانیم ببینیم و در مقابل هنرهای شنیداری قرار میگیرند. این فرمهای هنری به شدت گسترده هستند و از تابلویی که روی دیوار آویزان کردهاید تا فیلمی که شب گذشته دیدهاید، به عنوان هنرهای تجسمی شناخته میشوند.
به وبلاگ من خوش آمدیداین وبلاگ در راستای انتشار فعالیتهای فرهنگی ،هنری ،قرآنی ، اعتقادی، دینی ومذهبی ، تربیتی کانون فرهنگی وهنری امام حسن مجتبی شهر سلامی ایجاد وراه اندازی شده است